Laatste nieuws…

De regering maakt het … verder lastig voor verenigingen om aan inkomsten te geraken. Wij zijn er nochtans van overtuigd dat verenigingen niet moeten worden gesubsidieerd en zelf best wel inkomsten kunnen bekomen. Maar met de afschaffing van het “Duo-legaat” gaan we toch weer een stap achteruit. Een tijdje geleden hebben we een brief aan drie tenoren verstuurd: Bart De Wever – Jan Jambon en Ben Weyts … NIET één van de excellenties vond het nodig hierop te reageren. Is dat arrogantie of wat is het. En zo moeten we maar positief blijven in deze samenleving, toch zeer vermoeiend menen wij… Zie hier: 1: artikel (De Tijd) over afschaffing Duo-legaat en 2 onze visie hoe verenigingen extra ademruimte zouden kunnen krijgen wanneer men hen een zeker percentage van openbare markten allerlei in oppervlakte gratis zou toe bedelen. Een idee waar de drie tenoren tot op heden geen oor naar hebben, laat staan de “beleefdheid” erop te reageren …

GEMEENTE HAALTERT

De gemeente Haaltert schenkt opnieuw 50 waardebons aan zijn bewoners voor gratis Sterilisatie of Castratie. We zijn alvast tevreden met dit initiatief. Klik hier voor meer info…

Geraardsbergen

Katten opvang Idegem krijgt bezoek inspectie dierenwelzijn.

Niet voor gevoellige katten-vrienden!

De zoveelste schande van hoe we met katten omgaan! Wij van Kattenadvies iVZW , experts in gedrag van katten, menen dat er dringend duidelijke regels moeten komen!

Onze prioriteiten:

  • Gast- of foster- opvang binnen een huisgezin EN onder controle, krijgt altijd onze voorkeur!
  • De ruimtes voor de katten mogen GEEN kooien zijn, maar wel 3D- verblijfplaatsen (u eet toch ook niet op uw toilet, laat staan dat u er slaapt!)
  • Buitenzicht is een belangrijke voorwaarde voor katten
  • Het reinigen van de “kooien” mag nooit in de “schemerzone” van de dag
  • Personeel of vrijwilligers, maar ook bezoekers, moeten de nodige veiligheidsmaatregelen nemen bij het betreden (analoog met een operatieruimte bij mensen)
  • Elke opvang MOET een controle krijgen voor het dieren opvangt door: de reguliere kanalen van dierenwelzijn maar OOK DOOR EEN DESKUNDIGE IN GEDRAG .
  • De controles op reguliere tijdstippen van de overheid dienen uitgebreid te worden met een controle van de “gedrag-deskundige”. (We zien dat in “gebouwen” er controles ingebouwd worden voor de lift, brandblussers enz. Vaak zijn dit opdrachten voor een gespecialiseerde vzw, dat kan en moet hier ook de regel worden)
  • De aanbevelingen van beide experts zijn bindend en kunnen na (x-aantal) verwittigingen, de opvang effectief sluiten indien nodig.
  • Elke kat moet voorzien zijn van een elektronische fiche (via de chip) waar elke handeling in terecht komt.
  • Ook de evaluatie van elke kat, van aankomst tot vertrek, moet electronisch geregistreerd worden (fysisch en psychisch)

Wij kunnen en willen hier bij helpen, doet de overheid het niet en wil u toch enkel het beste, aarzel niet ons te contacteren!

Wij zijn de link tussen Mens en Kat.
Let us be happy
Help us 2 have only “HAPPY CATS”

We verwijzen ook naar ons persartikel van 09-08-2019

In de rand vermelden wij dat we een heel andere visie over katten-opvang hebben voor de toekomst, waar politici zouden van smullen, maar ons is het om het welzijn van katten te doen en geen politiek …

Leave a Reply

en_GBEnglish (UK)