CATIO

Wat is een Catio en hoe kunnen wij u helpen?

Eerst en vooral: een Catio is geen buitenren of een hok waar uw kat in moet wanneer u niet thuis bent … Het is veel meer dan een hok. Het is een plaats waar we trachten het zo aangenaam mogelijk te maken voor uw kat en ook voor uw gezin. Katten zijn eigenlijk mini tijgers, ze kunnen uren op een prooi focussen en ze kunnen wel 16 uur slapen (rusten) per dag. Hun leven speelt zich vaak af in schemermomenten, want dan zien ze 60% beter dan mensen. Een Catio heeft dan ook alleen maar voordelen, voor uw kat, maar ook voor uw gezin! Laten we eerst even kijken naar de voordelen.

Voordelen van een Catio:

Een voorbeeld, niet van ons, wij gebruiken enkel aluminium hoogwaardige profielen in uw kleuren.
 1. Katten die overal mogen rondlopen is al lang niet meer van deze tijd. We willen bijvoorbeeld geen last met onze buren en terecht, want de relatie met hen is er vaak één van jaren.
 2. Katten die buiten uw tuin lopen komen in contact met andere katten, dit kan ziektes, en gevechten met zich meebrengen.
 3. Ziektes uit de omgeving kunnen binnen bij u in de huiskamer worden gebracht en zelfs overgaan op de mens, uw gezin (zooönosen)
 4. Uw kat(ten) kunnen omver gereden worden en zwaar verminkt thuiskomen of zelfs de dood vinden
 5. Wij gaan ervan uit dat u de wet respecteert want uw kat moet wettelijk vanaf vijf maand gesteriliseerd/castreert worden, gechipt, ontwormt en gevaccineerd , stel dat u dat niet doet is uw vrijlopende kat een zeer groot gevaar, voor andere katten, maar ook voor uw portemonnee , een gasboete kan snel 380 euro bedragen bij niet naleven van de wet.
 6. Maar, wat ons betreft is HET grootste voordeel: dat u gelukkige kat(ten) gaat houden, ze gaan genieten van een “nagemaakte” natuurlijke omgeving! En laten we daar nu net, als organisatie “uniek” in zijn, het creëren van een perfecte leefwereld waar u veilig uw kat kunt in en uit laten, tenminste als “in” uw huis of leefplaats is, waar ze ook knus eens kunnen plaats neen op uw schoot als u bijvoorbeeld tv kijkt…
 7. Een bijkomend voordeel, maar vandaag zeer actueel: is het voorkomen van obese of te zware kat(ten)

Zijn er ook nadelen aan een Catio?

Deze Catio is nog een eenvoudige “Kattenren”, maar daar gaan wij van Kattenadvies met meer dan 12 jaar ervaring in “Kattengedrag”, snel verandering in brengen…

De prijs zou een nadeel kunnen zijn. Een goede Catio zal een hap uit uw budget vragen, maar dat is uw overweging. Een gelukkig dier zal een pak minder kosten aan dierenarts (ziekten), zal langer leven, u hoeft ook niet nalaten even op vakantie te gaan. Weet u katten zijn gewoonte dieren en elk jaar opnieuw zijn er mensen die hun kat kwijt geraken, ze weten immers dat er veranderingen op til staan (uw vakantie) en maken dat ze wegkomen. Ze gaan ergens bij een lieve buurvrouw (waar ze ook eten krijgen) en u ziet ze niet meer terug…

 

Reinigen van de Catio is kinderspel omdat katten van nature “proper” zijn, hun kattenbak, eten en drinken moet u in uw huis ook netjes houden, dus dat kan nooit het probleem zijn of worden. Dit in tegenstelling met een “echte dierenren of hok”, meestal stoppen mensen daar honden of vogels in en als u daar niet regelmatig grote kuis houdt, dan krijgt u snel een catastrofe …

Voor de rest, buiten de prijs en de juiste binneninrichting, niks dan voordelen met een Catio dus. Wat die prijs betreft: een eenvoudige Catio aan uw balkon van uw appartement is al een optie en hoeft niet veel te kosten, vanaf 500 euro komt u al een eind weg. Een zeer ruime en mooie Catio, voor meerdere katten kan misschien oplopen tot 10.000 euro, wat u terecht veel geld lijkt uiteraard. Maar… Wat als uw hobby diepzeeduiken zou zijn … En wetende dat de Catio er voor de rest van uw dagen is, wetende dat uw Catio een meerwaarde kan opleveren bij verkoop van uw huis en wetende dat u en uw kat … er vele jaren gaan van genieten. (Wist u dat katten tegenwoordig, niet vrij rondlopende katten, makkelijk 20 jaar oud kunnen worden er zijn er zelfs van 25 jaar …)

Let us be happy
EEN HOK? Deze kat verblijft in een (proper) hok, het is geen Catio.

Hebben we u overtuigd ? Gaat u met ons in zee? Gaan we er samen voor? Dit is onze deal:

 1. Wij kiezen GEEN professionele renbouwer uit, we werken nooit met commissies bij deze bouwers, dus u krijgt vrije keuze: zelf bouwen of een renbouwer uitkiezen!
 2. U bezorgt ons de gegevens (plan) en wij voorzien een plaatsbezoek.
 3. We hebben  enkel de “binnenhuis” inrichting in handen. De plaatsing ligt volledig in handen van uzelf of de “Renbouwer”,de plaatser, Kattenadvies iVZW zal u wel begeleiden en op uw vraag tussenkomen indien vereist. 
 4. Onze diensten zijn vrij eenvoudig: u moet lid zijn van onze organisatie. (60 euro, geldig voor 1 jaar, u hoeft niet te verlengen, maar een blijvend advies voor uw Catio, is wel aangewezen, niet?)
 5. We rekenen een extra bedrag per plaatsbezoek, afhankelijk van de afstand gemeten tot bij u thuis (keuze tussen Oostende of Geraardsbergen, wat voor u het voordeligst is)
 6. Voor de rest heeft u aan ons geen enkele verplichting! We geven u advies en kopen desgewenst samen met u de zaken voor binnen uw Catio. We geven ook gewoon het advies, wat waar te koop is op uw vraag.
 7. OMDAT U LID BENT, kunt u op elk ogenblijk extra bijstand vragen bij uw project, ons team staat u met raad en daad bij!
En zo … is het al veel aangenamer, niet?

 

Aarzelt u nog om uw kat en uw gezin gelukkig te zien, neem dan persoonlijk contact met onze oprichter, Raf Van Duyse +32479861919 op.

ALVAST BEDANKT DAT U AANDACHT HEEFT VOOR UW KAT, ER ZIJN AL GENOEG ZWERFKATTEN (die onze organisatie ook ondersteunt met uw bijdrage)

en_GBEnglish (UK)